Diensten

Autobanden

De juiste banden verhogen uw rijcomfort, vergroten de veiligheid en verlagen het brandstofverbruik. Onverstandig dus om problemen met uw banden te negeren. Bijvoorbeeld als uw auto grip verliest, het stuur trilt of de auto scheef trekt. 

Wat doen wij voor uw banden?
Jasper Auto's biedt complete Banden Service. Zo helpen wij u voordelig aan nieuwe banden van alle bekende merken tot aan budgetbanden. Ook voor montage en opslag van zomer- en winterbanden kunt u bij ons terecht. Jasper Auto's is tevens in staat om de auto vakkundig uit te lijnen en te balanceren als er sprake is van een afwijking of een trillend stuur door onregelmatigheden.

De voordelen van onze banden service
– Voordelige banden van alle merken
– Montage en opslag zomer- en winterbanden
– Betalen altijd pas na montage
– Professioneel uitlijnen auto
– Nauwkeurig balanceren wielen
– Tips voor optimaal onderhoud van banden

Diagnose service

Brandt het diagnose lampje op het dashboard van uw auto? Maak dan snel gebruik van de diagnose service van Jasper Auto's, voordat de auto verdere schade oploopt. Moderne auto’s worden in toenemende mate aangestuurd door een centrale computer. Dat maakt de voertuigen slimmer, maar ook lastiger om aan te werken. In het geval van een storing kunnen er verschillende symbolen op het dashboard verschijnen. Soms gaat het simpelweg om de ruitenwisservloeistof. Met een waarschuwing van het motormanagement is de oorzaak vaak minder duidelijk. Om dit te achterhalen, is uw auto gebaat bij inspectie door een bevoegd diagnose specialist die het probleem met de juiste apparatuur onderzoekt en verhelpt. Jasper Auto's heeft deze middelen in huis en biedt uitkomst bij verontrustende storingen, lampjes en andere meldingen.

Diagnose bij Jasper Auto's
– Gediplomeerde diagnose specialisten
– Moderne diagnose apparatuur
– Kennis op gebied van alle automerken
– Iedere storing snel verholpen

Koppeling vervangen

De koppeling is een mechanische verbinding tussen de motor en de versnellingsbak in de auto. Door deze mechanische verbinding is het mogelijk om krachten vanuit de motor over te brengen naar de wielen. Doordat de koppeling veelvuldig wordt gebruikt (schakelen) of onderhevig is aan zware belasting (aanhanger) treedt er slijtage op. Wanneer deze versleten is, is de krachtoverbrenging niet meer mogelijk en zal de auto niet meer kunnen rijden.

Kunt u een versleten koppeling herkennen?
Wanneer een koppeling bijna versleten is kunt u dit vaak al merken aan het rijgedrag. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat tijdens het rijden de auto begint te schokken, of dat er een trilling voelbaar is in het koppelingspedaal. Een ander voorbeeld is dat het toerental omhoog schiet en de auto maar moeilijk op gang komt. Dat zijn symptomen van een (bijna) versleten koppeling. Als u dan nog twijfelt, kom dan gerust langs bij Jasper Auto's. Onze medewerkers kijken graag even voor u terwijl u wacht, en de koffie staat voor u klaar. Bij het vervangen van een koppeling moet meestal de transmissieolie worden ververst. Verder kan het voorkomen dat het vliegwiel, de hydraulisch druklager, de krukaskeringen, aandrijfaskeringen of priesaskeringen ook aan vervanging toe zijn. Als dat zo is, zal de garage u vooraf toestemming voor reparatie. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Waaruit bestaat de koppeling?
De koppeling bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk de drukgroep, de koppelingsplaat en het druklager. Wanneer de koppeling versleten is worden al deze onderdelen vervangen. Doordat de onderdelen tussen de motor en de versnellingsbak is geplaatst gaat er vaak veel tijd zitten in het vervangen. Daarnaast moet dit bij de montage worden afgesteld met speciaal gereedschap. Jasper Auto's heeft de beschikking over deze speciale gereedschappen.

Airco service

Naast verkoeling in de zomer, zorgt de airconditioning gedurende het hele jaar voor een gezond klimaat en onbeslagen ruiten. Maar wat als de airco hapert? Dan kunt u vermoeid raken door een ongezonde atmosfeer of toenemende hitte. Goed onderhoud helpt dit te voorkomen, want ook de airconditioning heeft regelmatig onderhoud nodig. Met de Airco Service bij Jasper Auto's, kunt u weer fris op weg.

Wat houdt airco onderhoud in? Gediplomeerde technici bij Jasper Auto's helpen u met een aircocheck, aircoreiniging en de complete airco service. De aircocheck laat direct zien hoe uw systeem functioneert. Als u al last heeft van nare geurtjes in uw auto, is het verstandig om de airco zo snel mogelijk te reinigen. Mocht er een defect geconstateerd worden (zoals een lek), dan helpt Jasper Auto's u graag met de complete airco service.

Checken interieurfilter Naast goed onderhoud van de airconditioning dragen de interieurfilters ook bij aan de luchtkwaliteit in uw auto. Deze filters vangen bacteriën en schimmels op, die vanuit de vervuilde verdamper van de airconditioning via de ventilatie in uw interieur terecht kunnen komen. Bij de aircoreiniging wordt daarom ook gekeken naar het interieurfilter. We adviseren u dit filter ieder jaar of om de 15.000 kilometer te vervangen.

De voordelen van onze airco service: 
–  Aircocheck, aircoreiniging en complete airco service
–  Checken en vervangen interieurfilter
–  Gediplomeerde technici
–  Tips en adviezen voor optimaal gebruik en onderhoud
–  Altijd een gezond en veilig klimaat in de auto
–  Geen last meer van vieze geurtjes

DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

De distributieketting werkt zoals een distributieriem. De distributieketting is verbonden met het krukas en zorgt voor het tijdig openen en sluiten van de kleppen. Deze kleppen laten op hun beurt lucht en brandstof toe in de cilinders. Het verschil zit in het feit dat een distributieriem na een bepaalde periode vervangen moet worden. Een distributieketting gaat in sommige gevallen een levenslang mee. Is uw distributieketting aan vervanging toe? Bij Jasper Auto's bent u aan het juiste adres! Hoe merk ik dat mijn distributieketting moet worden vervangen? (als alles goed gaat, merk je er niets van)

-Wanneer de spanners en geleiders versleten zijn.
-Als de ketting uitgerekt is, bijvoorbeeld door ouderdom. Dan kan de ketting tegen de metalen/plastic behuizing aankomen en zal dit een schurend geluid maken.

In alle bovengenoemde gevallen wordt sterk aangeraden om de ketting inclusief geleiders en spanners te laten vervangen. Wilt u alle problemen voor zijn? Dan raden wij aan om de ketting elke 150 duizend kilometer te laten controleren.

Wat als de distributieketting breekt? Er kunnen twee dingen misgaan met de distributieketting: hij kan breken of oprekken. Als hij breekt, loopt de motor niet meer. In het ergste geval kan er motor-schade ontstaan doordat een van de zuigers tegen een geopende klep aanstoot. Dan kan reparatie een dure grap worden. Als de ketting is opgerekt, merk je dat doordat de motor slecht of helemaal niet meer loopt. Door de jaren heen is de kwaliteit van de materialen sterk verbeterd. Een distributieketting breekt tegenwoordig zelden uit zichzelf, meestal doordat er plotseling veel kracht op komt te staan. Bijvoorbeeld als er een ander onderdeel is dat vastloopt. Wel slijten de tanden na verloop iets af, waardoor oprekken wel voor kan komen. Ook als de ketting onvoldoende op spanning staat, kan hij gaan oprekken door verkeerde krachten.

Moet de distributieketting van uw auto vervangen worden? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom even langs.
APK

Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto uitvoerig getest op veiligheid en milieu eisen. Eventuele gebreken worden bij de keuring tijdig geconstateerd om duurdere reparaties en gevaarlijke situaties te voorkomen. De Algemene Periodieke Keuring is daarom met goede reden in het leven geroepen. 
De Algemene Periodieke Keuring is echter geen vervanging van regulier onderhoud. Het is een momentopname die meer inzicht geeft in de staat van uw auto. Bent u opzoek naar een betrouwbaar Algemene Periodieke Keuring station, dan bent u bij Jasper Auto's aan het goede adres.

Hoe werkt de APK precies?
In principe wordt een auto elk jaar gekeurd. Sinds 2008 is de frequentie van de APK voor personenauto’s en lichte bestelauto’s (op benzine) echter verminderd. Bij nieuwe voertuigen is de eerste keuring na vier jaar, vervolgens twee keer om de twee jaar en daarna jaarlijks (4-2-2-1-1). Voor auto’s die op diesel of LPG rijden, blijft de oude 3-1-1 frequentie gehandhaafd. U kunt uw auto alleen laten keuren bij RDW erkende autobedrijven. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport. Daarin staat of uw auto is goedgekeurd. Als dat niet het geval is, wordt er aangegeven welke mankementen gerepareerd moeten worden.

Wanneer is uw auto toe aan deze keuring?
Wanneer uw auto toe is aan de Algemene Periodieke Keuring krijgt u een brief thuisgestuurd van de RDW.
In deze brief staat de datum wanneer de keuring verloopt.
Wanneer u deze datum overschrijdt mag u niet meer met de auto op de openbare weg komen.

Let er wel op dat u uw voertuig op of vóór de APK-vervaldatum laat keuren. Als uw voertuig te laat goedgekeurd is, krijgt u een boete!


Wees slim en maak tijdig een afspraak. Bel 0523-241147 

Wat wordt er gecontroleerd bij de APK?
– Verlichting
– Banden
– Remmen
– Stuurinrichting
– Wielophanging
– Schokdempers
– Carrosserie
– Uitstoot schadelijke stoffen

inloggen